Om mig

Om mig och mitt måleri

Jag heter Lena Sjöberg och målar i akvarell, akryl och mixed media.

Skapandeprocessen startar i en känsla och har ett okänt slut vilket gör att mitt måleri oftast är abstrakt och intuitivt. Jag jobbar gärna flödigt, färgstarkt och intensivt oavsett om det handlar om akryl eller akvarell.

Undantaget är förstås mina stiliserade skator som heter Maggie The Pie. Alla är unika och numrerade. Maggie har glimten i ögat - en äkta swarovskikristall.

Jag inspireras främst av intryck från mina resor, både i Sverige och utomlands. I Sverige är det vackra landskapet på Österlen en favoritkälla. Det speciella ljuset, de böljande kullarna och ängarna, havet, horisonten och himlen är magiska synintryck som jag när som helst kan återkalla i minnet.

Kontrasterna mellan de karga isländska landskapen, Karibiens frodiga, exploderande färger samt Australiens regnskogar, hav och korallrev är andra naturupplevelser som finns representerade i min färgpalett.

Jag vill att mitt måleri ska bidra till att ge betraktaren en känsla av magi och mystik samtidigt som fantasin får fritt utlopp för egna tolkningar och verkligheter.

Min konstnärliga verksamhet driver jag i mitt företag No Illusion Design.


Jag vill att mitt måleri ska bidra till att ge betraktaren en känsla av magi och mystik samtidigt som fantasin får fritt utlopp för egna tolkningar och verkligheter


Bakgrund

Jag började måla sent i livet då jag genom en workshop hos konstnär Lotta Westergren upptäckte att jag kunde släppa greppet om prestationskraven och frigöra min kreativitet.

Jag är autodidakt i grunden. Utöver olika workshops har jag gått kurser i akvarellmålning för konstnär Emma Karp Lundström och kurs för konstnär Anna Toresdotter.

Medlem i: 

  • Svenska Konstnärsförbundet
  • Nordiska Akvarellsällskapet 
  • Sveriges Allmänna Konstförening (SAK)
  • BUS
  • Eskilstuna Konstförening
  • Konst.se
  • Konstnärskollektivet Galleri Konst-igt, Rademachergatan 4 i Rademachersmedjorna, Eskilstuna (galleri och butik)